ידידותי ללהט"ב

הטיפולים ניתנים גם בוידאו

חיפוש

טיפול זוגי לפני גירושין

החלטתם להיפרד ואתם מלאי חששות סביב הילדים?

טיפול זוגי לפני גירושין אולי נשמע דבר והיפוכו. אם החלטתם להתגרש, למה לא פשוט למצוא אנשי מקצוע שיסדירו את פירוק היחידה הכלכלית וכל הורה ילך לדרכו העצמאית כפי שמתאים לו? טיפול זוגי לפני גירושין, עיקרו לשמור עליכם כיחידה הורית מתפקדת בתהליך הפרידה ולאחריה. הטיפול הזוגי לפני גירושין, יכול לעזור לכם לגלות מחדש את המכנים המשותפים שאישפרו לכם לקיים זוגיות מלכתחילה. כלומר, ההנחה שלי היא, שיש לכם יסודות משותפים שבעבר חיברו ביניכם ויכול להיות שעם הקשיים ביחסים ביניכם, הם נשכחו ונהיו פחות נגישים.

החלטה להגיע לטיפול זוגי לפני גירושין, היא למעשה צעד בונה אמון, שיכול להעביר מסר, גם אם הוא מסר לא מודע, לילדים. מניסיוני, זוגות שהיו במשבר והגיעו לטיפול על מנת לבדוק אם הם יכולים לשקם את היחסים, או להיפרד עשו זאת ממקום של רצון לשפר את איכות החיים האישית ואת איכות החיים של הילדים. במקרים בהם זוג החליט להתגרש, סיכמנו שהתהליך יתמקד בטיפול זוגי לפני גירושין. טיפול שיעזור להתבונן על המערכת המשפחתית כפי שהיא היום, עם ניסיון לחזות מה יהיה נכון ברמה האישית לכל אחד מבני הזוג ומה יהיה נכון לכל ילד.

מהו התהליך של טיפול זוגי לפני גירושין?

חשוב לי לציין, שכל אדם הינו שונה וגם כל זוגיות יש לה את המאפיינים הייחודיים שלה. יחד עם זאת, אני עובד עם כלים המשלבים בין התבוננות עמוקה על היחסים במשפחה כפי שהם במציאות, לבין העולם הסובייקטיבי הנפרד של כל אחד מבני הזוג. למה הכוונה? ההחלטה לפרק את הזוגיות, יכולה לנבוע משינוי שחל אצל אחד מבני הזוג, שינוי שמחלחל לבן הזוג האחר. לא בהכרח, בן הזוג בו החלו שאלות סביב פרידה ויציאה לדרך נפרדת, יהיה הצד היוזם את הפרידה בפועל. לכן, השילוב בין למידת היחסים הזוגיים בפועל, לבין התפיסות האישיות של בני הזוג, עוזרת לכם להכיר את המציאות של בן הזוג, כפי שהיא נתפסת בעיניו כיום.

אחד האתגרים בטיפול זוגי לפני גירושין, הוא לאפשר עד כמה שניתן להתמיד באווירה של דיאלוג במהלך המפגשים. למה הכוונה? מובן שהגעה למפגש טיפולי בנושא כל כך טעון הוא קשה. גם במקרים ששני הצדדים מחזיקים בעמדה מוצהרת שהם יזמו את הפרידה, הרי לפרק זוגיות ומשפחה זו משימה קשה המעוררת רגשות של אשמה ובושה. פעמים רבות, ישנן תחושות של כישלון, ייאוש וחוסר אונים. הנטייה הטבעית שלנו כאנשים, היא להימנע עד כמה שאפשר מלהרגיש את הכאב ואת התחושות הקשות. ישיבה של שעה בחדר עם המטענים האלה, קשה ולפעמים בלתי נסבלת. אני מזמין אתכם לזכור, כי היתרון של טיפול זוגי לפני גירושין, הוא שהרבה סבל יכול להיחסך מכם בתהליך. הטיפול מטרתו לאפשר לכם בסופו של דבר לקבל את ההחלטות בעצמכם, בצורה הכי מדוייקת לכם ולילדים שלכם.

מה אפשר להשיג מטיפול זוגי לפני גירושין?

אחד היתרונות הגדולים, הוא שתוכלו להגיע להבנות סביב המטרה המשותפת הבנויה אל תוך היחסים שלהם והיא לשמור על הילדים בגירושין. כלומר, תהליך הטיפול לפני גירושין, כשמו כן הוא, נותן מענה תיאורטי שלכם לבעיות הקשות ביותר, כפי שאתם יכולים לדמיין אותן היום. הטיפול מתמקד בהתחלה בילדים. נתמודד עם שאלות כמו מתי לספר להם: האם לכולם ביחד, או בשיחות אישיות? מה המרחק האידיאלי בין הבתים הנפרדים של ההורים? אולי nesting הוא פתרון לשנה הראשונה? במידה ואחד מההורים עובר לאזור אחר, היכן יהיה מרכז החיים של הילדים? איך לאפשר לילדים לשמור על הקשרים החברתיים הקיימים? אלו רק דוגמאות עד כמה מורכב טיפול זוגי לפני גירושין רק סביב החיים העתידיים של הילדים.

ומה איתכם? מה עם החיים האישיים שלכם? הכל הולך להשתנות. סדר היום, סדר השבוע וכמובן סופי השבוע. איך ייראו החיים הכלכליים של כל אחד מכם? המשאבים המשותפים ששימשו אתכם עד היום, יעברו שינוי. טיפול זוגי לפני גירושין, יכול לחסוך לכם ולילדים שלכם סכומי עתק בכך שתוכלו להגיע להבנות ביניכם גם סביב תפיסות כלכליות ובכך תימנעו מהוצאות גבוהות על עורכי דין וממאבקים בבתי המשפט. זוגות רבים שהתמסרו לתהליך, ראו שכשיש ילדים משותפים, רב המשותף ביניהם, על השונה. בסיום התהליך, לרוב ניתן להגיע למספר מפגשי גישור, להגיש מסמך לבית המשפט, להתגרש ולהשקיע את מירב המאמצים בעזרה לילדים, להסתגל למשפחה בשני חלקים שיצרתם עבורם. כל זאת, כשמול הילדים אתם שומרים על יחידה הורית ברורה, מתפקדת ואוהבת.

אני מעריך עכשיו, כשאתם מתלבטים איך להתמודד עם פרידה אפשרית ויצירת מציאות חדשה לילדים, טיפול זוגי לפני גירושין הוא לא בהכרח הדרך המוכרת להתגרש. יש לשער, שאתם לא מכירים חברים שהתגרשו בדרך הזו. אני מבין עד כמה הדרך שאני מציע, יכולה לעורר פחד מהמחויבות שהטיפול דורש להתבונן למציאות בלבן של העיניים. לדמיין את המציאות החדשה של כל ילד בנפרד ולדמיין את החיים שלכם במציאות החדשה. אני מזמין אתכם לנסות את דרך הדיאלוג, בה אתם בעלי הבית של קבלת ההחלטות. הרי בסופו של דבר, מי מכיר ואוהב את ילדיכם יותר מכם?

דילוג לתוכן