ארבעה טיפים, מחוץ לקופסה, לזוגיות מאושרת
חיפשתי מה נמצא ברשת סביב הביטוי זוגיות מאושרת. המובן מאליו ישר בולט לעין. עצות חכמות יש בשפע ומה כבר אוכל להוסיף? איזה ערך מוסף אוכל לתת? איך טיפ יכול לעזור לכולם? אז זהו שלא, טיפ יכול לעזור לחלק מהאנשים, אבל בוודאי שלא לכולם.
אולי זו כבר התחלה של ערך מוסף, קטן, שאני יכול לתת. אני מרשה לעצמי להגיד את המובן מאליו. אני מרשה לעצמי לסמוך על כך שאת הטיפים הרגילים, מצאת לבד. אני מרשה לעצמי להניח, שאם הגעת עד לכאן, הם לא ממש עזרו לך להיות בזוגיות מאושרת.
טיפ ראשון: מהי מערכת היחסים הזוגית שלך?
בשביל לשמור על מערכת יחסים זוגית טובה ותקשורת זוגית מנצחת, חשוב קודם כל להכיר אותה. אין מערכת יחסים זוגית אחת, זהה לאחרת. לכן, הטיפ הראשון הוא, לעבוד קשה. כלומר, לנסות ולהבין איך נוצרה הזוגיות שלך. מי היית לפני שנכנסת למערכת היחסים הזוגית ומי את/ה היום?
מרכיב נוסף הוא, לנסות ללמוד את מערכת היחסים הזוגית, תוך שימת סימני שאלה, במקומות שהתרגלת לשים סימני קריאה. זו דרך לאתגר את אזור הנוחות שלך ולהתחיל לעבוד. אין אפשרות להגיע ליעד, מבלי להכיר בהימצאות שלו אי שם ביקום. רק אז, יתאפשר לך לחשב מסלול מחדש וגם להגיע בכיף ליעד.
המובן מאיליו, הוא לא מובן מאיליו. המשמעות של להיות במערכת יחסים, היא להיות במערכת של פשרות ושל גמישות. תמיד יש איתך עוד דמות שצריך כל הזמן להיות בקשר איתה. לקיים עם הדמות מערכת יחסים 24/7, גם אם חלק ממערכת היחסים מתקיימת בתוכך: במחשבות וברגשות שלך.
תמיד לזכור, את הרגישויות ואת מה שחשוב לבן/בת הזוג שלך. תמיד לזכור, שלעולם לא ניתן יהיה להצליח להגשים את כל המשאלות ואת כל הרצונות. מי שלא עושה, לא טועה. טעויות הן חלק בלתי נפרד ממערכת היחסים. חשוב לדבר עליהן, לבקש סליחה וגם לסלוח מכל הלב.
טיפ שני: שפת המגע ושפת המילים
שתי שפות עיקריות, מחזיקות ומתחזקות מערכת יחסים זוגית. השילוב והמינון ביניהן, הוא אישי ביותר וגם רגיש מאוד. לכל אדם, יש דרכים שונות בו נוח לו להביא את עצמו לידי ביטוי רגשי. במיוחד ביחסים זוגיים, קשה מאוד לסנכרן בין שתי השפות. בנוסף לזה, הרבה מערכות יחסים כיום סובלות מריחוק בשל ההתמכרות לסמארטפונים, אז איך בכל זאת יוצרים תקשורת זוגית טובה ללא מסכים ובעזרת שפת המגע והמילים?
שפת המילים, לכאורה ברורה ומובנת לנו. אני מדגיש לכאורה, בגלל שגם ביטוי מילולי ו/או באמצעות טקסט, נטוי לפרשנות. פרשנות היא טבעית, אבל היא גם מעלה רגשות נעימים וגם רגשות קשים. וכהרגשות הקשים מתעוררים, אז מתחיל הקושי. אז אולי צריך חיבוק? אז אולי צריך מגע מנחם על המצח?
שפת המגע, כשמה כן היא. היא שפה לכל דבר ועניין. הקושי וגם היופי שלה, שאין צורך להשתמש במילים. אפשר לדבר אותה גם בשתיקה, גם בחצי הירדמות וגם בתוך סערת רגשות. שפת המגע, יכולה לפעמים להעביר ערימות של מידע, ששפה מילולית לא יכולה לבטא.
יש לך מושג, איך נעשה השימוש בשתי השפות בזוגיות שלך? בדקת פעם מול עצמך מה יותר נגיש לך? מתי מתעורר אצלך הצורך להשתמש במילים, מתי עולה בך הצורך בחיבוק ומתי מתי מתעורר הצורך בשניהם? באותו המטבע, מה הטבע בהקשר זה של בן/בת הזוג שלך? למידה משותפת של מערכת היחסים הזוגית שלך, על בסיס שתי השפות, תוכל לעזור לך לשדרג אותה.
טיפ שלישי: כמה שיותר קרוב, זה אף פעם לא קרוב מידי
יש אלפי דרכים להרגיש קירבה. יש מיליון אפשרויות להגיע למצבים אינטימיים. יש עשרות מפגשים שממש מרגישים קרוב ויש מספר נדיר של רגעים מכוננים של תחושה אמיתית של ביחד, מה שנקרא זוגיות מקרבת.
הרבה זוגות נופלים למלכודת החברתית, של התחשבנות וניסיונות למדוד כמה קרוב וכמה רחוק נמצא מצב הרוח הזוגי. "מי אשם", "מי התחיל", "מי לא יודע להפסיק" ו"מי התרחק ושכח לחזור".
לא משנה איפה נמצא מצב הרוח הזוגי, תמיד אפשר להתקרב יותר. זה טיפ אוניברסאלי, הוא תמיד עוזר. לחפש את הקירבה. להשתוקק לתחושה של "אנחנו". לייחל למגע מנחם. לצפות לווצאפ אישי ומרגש. לקוות לתת חיבוק בכניסה לבית. לאפשר תמיד לבקש סליחה.
טיפ רביעי: להשקיע המון בחיים האישיים
בשביל שמערכת היחסים הזוגית תהיה יצירתית, דינמית, גמישה ונותנת מענה רגשי, החיים האישיים צריכים להיות עשירים ומלאים. החיים האישיים, הם סם החיים של מערכת יחסים זוגית. הם הרוח העדינה והרעננה, שמכניסה תשוקה ועניין לזוגיות.
בכל שלב של מערכת החיים הזוגית, חשוב להשקיע ולתחזק את מערך החיים האישיים של כל אחד מבני הזוג. נכון שלפעמים נראה שהשגרה, הילדים והעבודה, לא מאפשרים קיום של חיים אישיים. אבל במציאות, אפשר לקיים חיים אישיים, גם "כשאין זמן".
כל מה שצריך, זו השקעה משותפת של שני בני הזוג בשיפור החיים האישיים של כל אחד, כמשימה זוגית. כמו שביום שרב קשה, אפשר יהיה לצפות לשבירה של השרב ולכניסה של רוח רעננה ומחייה. לצפות שיכנס אוויר אחר, מעניין ומחייה לתוך מערכת היחסים הזוגית. אוויר שיאפשר גמישות, התפתחות ואינטימיות.